Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Dynamika změn senzorických vlastností destilátů během jejich skladování
Bartůňková, Sylva
Práce je zaměřena na dynamiku změn senzorických vlastností destilátů, během jejich skladování. V průběhu let 2017, 2018 a 2019 po dobu 21 měsíců docházelo k pravidelným senzorickým hodnocením a měření refraktometrické sušiny vzorků tuzemáku. Veškeré vzorky byly uloženy v různých světelných a teplotních podmínkách, také v rozličných barvách lahví. Vyhodnocovány byly deskriptory popisující barvu, vůni a chuť. U každého deskriptoru byla hodnocena intenzita, příjemnost a typičnost. Pokus byl rozdělen do dvou částí podle prostředí působícího na tuzemák. První část se zabývala rozdíly při světelném působení. Vzorky byly uloženy ve tmě, na denním světle a pod zářivkou. Nejhůře byly posuzovány vzorky uloženy pod zářivkou. V druhé části pokusu byly mezi sebou porovnávány vzorky uložené v rozdílných teplotách. Lepších posudků dosáhl vzorek skladovaný v lednici než ten při pokojové teplotě. U refraktometrické sušiny nebyl prokázán žádný vliv odlišného prostředí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.